Wellhello

09.14 21:00
OTP Bank Nagyszínpad

A nyolc éve alakult Wellhello évek óta a magyar zenei színtér meghatározó produkciója, amely gyakorlatilag az első pillanattól fogva túlmutat önmagán: jellegzetes humorú, hol társadalomkritikus, hol pedig a féktelen bulizásról szóló dalszövegei közül számos nemhogy mémmé lett, de gyakorlatilag beépült a köznyelvbe. Apuveddmeg, Rakpart, Barátom, Sokszor volt már így, Nem olyan lány – hosszan sorolhatók a rádió- és YouTube-kedvenc slágerek.

Több mint kétszázezer YouTube-feliratkozó, mintegy 190 millió (!) megtekintés – Fluor Tomi és Diaz két self-made sztár, akinek sikere talán épp abban rejlik, hogy külön-külön is végigjárták a zeneipar összes lépcsőfokát.

Tematikus Budapest Park-koncertjeivel a Wellhello a szakma előtt jár – évek óta telt házas bulikat rendez egyik kedvenc „játszóterén”. Ezeken a különleges estéken a vizuáltól a stylingig, a koreográfiától a különleges sztárvendégekig lehengerlő kreativitással és szakmai alázattal összerakott show-val kényezteti a közönségét a duó. Volt, hogy hollywoodi gálát varázsoltak a színpadra és a backstage-be, máskor meg sárkányháton vagy épp helikopterrel, pénzt szórva érkezett meg a Parkba – a közönség feje felett.

Az elnöki páros 2019-ben Szuperkoncerten lépett fel a Hősök terén több tízezer ember előtt, de állandó résztvevője valamennyi hazai nagy zenei fesztiválnak, a rengeteg koncert mellett mégis újabb és újabb kreatív ötlettel jelentkezik.

2016 decemberében debütált #Sohavégetnemérős című, egészestés nagyjátékfilmjük, amely a Wellhello dalai által inspirált történetekből áll össze, s amelyben természetesen ők maguk is feltűntek. 2021-ben a #Sohavégetnemérős és több Wellhello-klip rendezőjének, Tiszeker Dánielnek Nagykarácsony című nagyjátékfilmjéhez készítettek zenét a fiúk – a mozi elnyerte a Magyar Mozgókép Díj közönségdíját.

A világjárvány miatti kényszerpihenőt alkotásra használta a duó, így 2021 decemberében megjelent legutóbbi, SSSS! című nagylemeze, rajta a Kismacska, a Lil Frakk-kal közös Csoda, hogy még élünk vagy a Nemszámítapénz című slágerekkel. Az utóbbi dal Anger Zsolt által rendezett klipje hosszú időn át vezette a YouTube Felkapottak listáját.

2022 nyarát három partislágerrel tolta meg a Wellhello: a VALMAR-ral közös Pezsgőeső, a DJ Andróval készített CRUSH (Nem számítottam rád) és a Lil Frakk-kal írt Holiday is a rádiók kedvence volt.

Kezdés

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp