Korda György és Balázs Klári

09.14 19:30
OTP Bank Nagyszínpad

Korda György Budapesten született 1939. január 4-én.

Vécsey Ernő tanítványaként először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta.

Az 1960-as évek elején az ország egyik legnépszerűbb énekese volt. A beat térhódítása a „hagyományos” táncdalstílusnak nem kedvezett, ő mégis azok közé tartozott, akik meg tudtak maradni a pályán. Népszerűsége megtartásában, növelésében sokat jelentettek a televízió és a rádió által is közvetített táncdal- és egyéb fesztiválok, versenyek. Sok olasz sláger hazai adaptációjának előadása fűződik a nevéhez.

Az 1980-as évek elején ismerkedett meg Balázs Klári énekesnővel, akit rövidesen feleségül is vett. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését, Korda György esetében megújulását is jelentette. Néhány hónapos turnékkal tíz évet töltöttek Észak-Amerikában és Ausztráliában.

Kártyaszenvedélyéhez legendák fűződnek, a Sport TV-n pókermérkőzéseket közvetített sportriportertől szokatlan átéléssel.

2002-ben Záray Márta–Vámosi János Kulturális, Művészeti és Emlékezeti Alapítvány Díjat kapott. 2003-ban nagy sikert aratott Herendi Gábor filmjében, a Magyar vándorban. 2007 novemberében jelent meg A Korda-sztori címmel életrajzi kötete, melynek szerzője felesége, Balázs Klári.

Szintén 2007-ben Artisjus Zenei Életműdíjat kapott. 2009-ben egy pókerjátékost alakított Sas Tamás Szinglik éjszakája című filmjében.

2022-ben a Duna TV Csináljuk a fesztivált! című műsorának hetedik évadában a zsűri tagja, 2023-ban is folytatódik a nagysikerű TV show.

Számtalan sláger kötődik a nevéhez, 65 éves pályafutása alatt több ismert dala már legendássá vált, korosztályokon átívelő örökzöldként.

Kezdés

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp