Azahriah

09.13 21:00
OTP Bank Nagyszínpad

Azahriah (aki Paul Street néven vlogolva 12 éves kora óta félmilliós követőtábort épített ki YouTube-on) sikertörténete egy vérbeli self made sztori. A még mindig csak húszéves előadó gyerekkora óta gitározik, 2017 végén kezdett el komolyabban foglalkozni a szövegírással és hangkeveréssel, azóta pedig a szemünk előtt fejleszti magát multiinstrumentalista zenésszé.

Azahriah nevű művészi perszónája 2019-re született meg, az akkor még többségében angol nyelvű dalok mellett ma már magyar nyelven is alkot. A Z-generációban példátlan népszerűségnek örvend: az Azahriah profilnak is több mint 270.000 feliratkozója van már YouTube-on, 127 milliós nézettségnél jár.

DESH-sel közös MIND1 című dalának klipje 23 millió megtekintés fölött jár – a páros 2022-ben A ló túloldalán közös nagylemezt is kiadott. Dzsúdlóval közös, Várnék című dala 2022 augusztusában jelent meg, de többször dolgozott generációja egyik legfontosabb producerével, Hundred Sinsszel is, aki Azahriah előtt lépett fel az augusztusi, telt házas Budapest Park-koncert előtt – amelyik már a második volt az évben.

Azahriah berobbanásának évében győzött az MTV EMA „Local act” kategóriájában, s a OneRepublic előzenekaraként állhatott színpadra zenekarával a Hősök terén a World Stage-en. 2022 augusztusában a Sziget Nagyszínpadán lépett fel hatalmas tömeg előtt.

Rendkívül termékeny időszakát éli: a rengeteg élő fellépés mellett az idén nyáron hatszámos EP-t jelentetett meg silbak címmel, a zenei munkálatokon túl pedig oroszlánrészt vállal a vizuális feladatokban is: klipjei, lemezborítói és színpadi show-inak koncepciója is az ő kreativitását dicséri.

Kezdés

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp